Referenciáink

Referenciák mottója: korrekt, naprakész foglalkozás-egészségügyi tudás, amely segíti a cégek egészségmenedzsmentjének munkáját.

A PÁNMED Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társaság a megalakulása óta az elmúlt 22 év alatt több száz cégnek foglalkozás-egészségügyi alap és szakellátását biztosította illetve szakmai, szakértői anyagokat dolgozott ki.

A cégek között voltak olyan multinacionális vállalatok, amelyek több száz telephellyel rendelkeztek Magyarországon, mint a CORA Magyarország, BRICOSTORE Magyarország, VÁTI Magyarország, Fővárosi Malmok, de cégünk dolgozta ki először a MOL, a LUKOIL Foglalkozás-egészségügyi Alapellátási protokolljait.

Cégünk biztosította a foglalkozás-egészségügyi felügyeletet az igen komoly szakmai felkészültséget igénylő felújítási munkáknál, mint a Szabadság-híd, Margit híd. Nagyon alapos, körültekintő szervezési, oktatási és orvosi feladatokat oldottunk meg az ólommérgezések megelőzésére.

Munkánkban mindig a magas szakmai felkészültségű területeket vállaltuk, ahol a dolgozók pl. rákkeltő hatású anyagokkal dolgoztak, mint azbeszt, ionizáló sugárzás, rákkeltő vírusok, ellentétben azokkal a szolgáltatókkal, akik egyáltalán nem vállalnak „A” vagy „B” osztályba sorolt dolgozókat.

Több EU-s pályázatban vettünk részt, elsősorban a Globális felmelegedés hatását vizsgáltuk a mezőgazdaság körében dolgozóknál, mivel az elmúlt években több halálos foglalkozási megbetegedés is előfordult a meleg hőmérséklet miatt. Ugyancsak vizsgálatuk a demográfiai gondot jelentő idősödő munkavállalók munkaképességét befolyásoló foglalkozás-egészségügyi kérdéseit, melyekhez preventív javaslatokat dolgoztunk ki.

Több Kormányhivatal Foglalkozási Osztályával évek óta van szerződésünk, foglalkoztathatósági szakvélemények készítésére, beiskolázás előtti alkalmassági vizsgálatok végzésére. Partnereink között van a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) Magyarországi képviselete.

Sajnos nagyon sok munkáltató olyan szolgáltatót keres, akik etikátlanul „foglalkozás-egészségügyi ellátás„ fedőnév alatt olyan e szakmába nem tartozó szűrővizsgálatokat ajánlgatnak, amelyekkel nem előzhetők meg a foglalkozási és foglalkozással összefüggő, kártalanítandó megbetegedések. A dolgozók kapnak egy egyszeri vizsgálat alkalmával készült laboratóriumi, ideggyógyászati, reumatológiai stb. leletet, amellyel háziorvosához küldik tovább. A foglalkozás-egészségügynek nem ez a feladata, hanem, hogy közreműködjön a munkahelyen jelenlevő pszichológiai, kémiai, biológiai, ergonómiai, fizikai kóroki tényezők hatásának megelőzésében.

Szakértőnk, 2010-ben és 2015-ben írt könyveiben erről részletesen ír, amely könyveket a foglalkozás-egészségügyi szakvizsgára készülő orvosok előszeretettel tanulmányoznak.